PRODUKTY DELIKATESOWE VILLI FOKSAL

Ogórki z curry i lubczykiem / 200g

Plastry ogórków w intensywnej zalewie curry z aromatycznym, świeżym lubczykiem i miodem.
Kontrastu dodaje odrobina domowego octu z jabłek. Tak dobre, że można jeść same.

Pieczona papryka / 250 g

Pieczona czerwona papryka, obrana ze skórki. Marynowana w oliwie ze świeżym oregano i białym balsamico. Idealnie komponuje się z zapieczonym serem kozim lub serem feta.

Piklowana czerwona cebula / 120 g

Krążki czerwonej cebuli zaparzone zalewą z miodu, octu winnego i imbiru. Chrupiące, idealne z pasztetem i pieczonym mięsem.

Piklowana czerwona kapusta
z burakami i cynamonem / 250 g

Czerwona Kapusta z burakami zasypana odrobiną soli i cukru z dodatkiem cynamonu, goździków i skórek pomarańczy. Idealna do pieczonej gęsi i kaczki.

Konfitura z cebuli z figą / 180 g

Czerwona cebula, karmelizowana w cukrze muscovado, następnie długo duszona w słodkim winie Marsala z dodatkiem figi. Przyjemnie ostra i zarazem słodka zarazem. Świetna do pasztetów z dziczyzny i pieczonych mięs.

Musztarda z mango / 180 g

Ziarna gorczycy zmiksowane z olejem arachidowym i wodą mineralną z dodatkiem karmelizowanego mango.

Ketchup z pomidorów i cukinii / 180 g

Cukinia duszona z pomidorami, cukrową cebulą i białym wytrawnym winem. Zmiksowana z odrobiną wędzonej i słodkiej czerwonej papryki. Dobrze komponuje się z wędzonymi mięsami lub jako pasta do pit, tortilli i chleba.

Powidła śliwkowe z wanilią / 180 g

Węgierki z ostatniego opadu, odrobina cukru i laska wanilii z Madagaskaru.

Demi-glace / 200 ml

48 godzinny wywar z cielęciny i pieczonych warzyw (seler, szalotka, marchewka), z dodatkiem czerwonego Porto, świeżego tymianku i rozmarynu. Do każdego rodzaju mięs.

     Paté z gęsi

Lekki, różowy pasztet z gęsiej wątróbki z redukcją białego Porto z dodatkiem szalotki i tymianku. Wszystko połączone z masłem i śmietanką, pieczone w kąpieli wodnej. Dobrze smakuje z wiejskim chlebem, piklowaną cebulą lub konfiturą z czerwonej cebuli.

AKTUALNOŚCI